VERBINDEN

ARTISTIEK LEIDER * REGISSEUR * VERBINDER

Als ik alle verschillende aspecten van het theatervak kan en mag verbinden, ben ik in mijn nopjes. Het begint al bij mijzelf; ik ben niet enkel actrice, presentatrice, regisseur of artistiek leider. In de afwisseling, de diversiteit én de verbinding tussen al deze disciplines vind ik de optimale invulling van mijn werkweek.

Op mijn 8e wist ik het zeker; ik wilde ‘aan het toneel‘.

Op dat moment dacht ik nog dat ik actrice zou worden, vooral omdat ik nog niet goed wist wat er nog meer mogelijk was. In de allereerste voorstelling waarin ik (als 7 jarige) speelde, was ik kabouter… en vergat alle tekst die ik had.

Pas op de toneelschool ontdekte ik de ‘andere kant van het vak’ met regisseren en lesgeven. Zo heb ik in 2012 een klein deel van De intocht van Sinterklaas in Roermond voor rekening genomen, uitgezonden door de NTR.

Ook heb ik de coördinatie van JeugdTheaterSchool LuidZuid en de programmering van het CK theater en ECI Cultuurfabriek in Roermond op me genomen. Hierdoor heb ik ook een liefde voor de zakelijke kant van het theater ontwikkeld en ben erachter gekomen dat er naast acteren zoveel meer mogelijk is.

Sindsdien heb ik de artistieke leiding van het nieuwe theaterfestival “Geleen on Stage” en heb ik de festivalregie over Docfest gedaan.